Vegetabilske Olier

Vegetabilske olier og fedtstoffers fedtsyre sammensætning.
flerumættede fedtsyrer enkelt umættede fedtsyrer Mættede
Omega 3 Omega 6 Omega 5 Omega 9 fedtsyrer
Hurtig optagelige olier = tørre olier
Olier der optages hurtigt af huden og tilføre essentielle fedtsyre der plejer og blødgør huden..
Ikke egnet til stegning.  Mindre holdbare olier. Bør opbevares koldt.
Tidselolie

77%

13%

10%

Hampeolie

20%

57%

13%

10%

Solsikkeolie

1%

66%

23%

10%

GLA olie

73%

11%

8%

8%

Granatæbleolie

0,5%

19%

62%

11,50%

7%

Mellem optagelige olie = Halv fede olier
Olier der optages middelhurtigt af huden
Tåler opvarmning. Rimelig holdbare olier.
Mandelolie

1%

23%

68%

8%

Abrikoskerneolie

1%

26%

66%

7%

Sesamolie

1%

45%

38%

16%

Jojobaolie

97%

3%

Langsomt optagelige olier = Fede olier.
 Olier der optages langsomt af huden.
Tåler opvarmning.  Rimelig holdbare olier.
Avocadoolie

1%

8%

78%

13%

Olivenolie

1%

5%

78%

16%

Ricinusolie

6%

92%

2%

Meget langsomt optagelige olier = meget fede
Olier og fedtstoffer der optages meget  langsomt af huden
Tåler høj varme. Lang holdbarhed
Kakaosmør

1%

3%

34%

62%

Kokosolie fast

2%

7%

91%

Sheasmør

7%

36%

47%

0