Tips Til Vaske- Og Skyllemidler

Vaske- og skyllemidler indeholder oftest miljøbelastende stoffer som f.eks. optisk hvidt, fosfater og syntetisk parfume.

Vores kloakvand havner i rensningsanlæggene, men slammet bruges på markerne = De skadelige stoffer kan havne i naturen alligevel. De stoffer der oftest giver hudirritationer og allergi er konserveringsmidler, parfume og optisk hvidt.

Fischer anbefaler derfor, at man går efter miljørigtige vaskemidler uden tilsætning af konserveringsmiddel og parfume. Skyllemidler indeholder som regel parfume og farve, der kan være allergifremkaldende, og som ingen effekt har på vaskeresultatet.

Fischer anbefaler at hvis man ønsker at bruge skyllemiddel, da at bruge et allergivenligt skyllemiddel uden parfume og farve. Fischer anbefaler i stedet at man bruger nogle få dråber æterisk olie i hver vask.

Brugsanvisning: Hæld vaskemiddel og evt. skyllemiddel i skufferne og tilsæt ca. en ml. æterisk olie efter eget valg, undgå dog de mørke olier, da disse kan misfarve hvidt tøj.

Tips om vaske m.v.

  • Køb miljømærkede vaskemidler. Vær opmærksom på, at der kan være parfume i miljømærkede vaskemidler
  • Læs deklarationen – og undgå produkter, der indeholder parfume og optisk hvidt. Disse indholdsstoffer har ingen betydning for, om tøjet bliver rent.
  • Vælg vaskemidler med natriumpercarbonat som blegemiddel, hvis du køber særlige vaskemidler til hvidt tøj. Så undgår du optisk hvidt.
  • Undgå skyllemiddel. Det er beregnet til at modvirke statisk elektricitet i syntetiske stoffer, og ellers er det unødvendigt. Hvis du vælger at bruge skyllemiddel så brug et uden parfume, tilsæt i stedet for et par dråber æterisk olie.
  • Fyld vaskemaskinen op og spring forvasken over. Vask kulørt ved 40° C eller 30° C og hvidvask ved 60° C.