Fjeld kvan olie Angelica olie

Angelica Archangelica er det smukke navn for den skandinaviske plante
med lang og traditionsrig historie inden for såvel mad som medicin.

560,00 kr.

10 ml
10 ml
  Høj kvalitet, der bruges af professionelle
  Hurtig levering – 1-2 hverdage
  Gratis fragt ved køb for 500 kr. og ellers 40 kr. til pakkeshop

Beskrivelse

Fjeld kvan olie Angelica olie

Fjeld kvan Angelica olie kendes under navnene kvanolie, fjeld kvan olie og Anjelica olie, og
har en karakteristisk aroma og bitterhed. Dens duft bliver ofte sammenlignet med enebær.

Fjeld kvan Angelica olie virkning

Angelica/Fjeld kvan olie virker antikoagulerende, vanddrivende og fordøjelsesfremmende.

  • Plantedel rod
  • Note: Mellem.
  • Fremstilling: vanddampdestillering af rod fra Angelica Archangelica
  • Land: Ungarn

Fjeld kvan Angelica olie anvendelse

Anvendelse:

  • Duftlamper/aromalamper
  • saunagus
  • massageolier/cremer
  • badeolier
  • badesalte m.m.

Kvanolien er en olie for kendere, og derfor bliver den oftest brugt i forbindelse med aromaterapi og
saunagus.

Angelica Archangelica Oil

Fjeld kvan eller Angelica har en lang og traditionsrig historie i Skandinavien.
Den har været dyrket siden det 10. århundrede både som grøntsag og
som medicinsk plante, og blev særlig populær i Skandinavien i det 12.århundrede.

Den skulle eftersigende være en af de første planter, der blev dyrket i Danmark, og
havde endda sine egne specialindrettede omgivelser til dyrkningen – såkaldte kvangårde.

Den blev også brugt hos hos samerne, der også anvendte den både som urt i forbindelse
med madlavning og som medicin.
Skærmplanten indeholder C-vitamin, så den har været vigtig i det kolde nord.
På medicinsiden blev den efter sigende brugt i forbindelse med så forskellige diagnoser
som nyreproblemer og problemer med vejrtrækning samt mod smerter i mave og tænder/tandkød.

I Skandinavien er den bedre kendt under navnet kvan.

En af grundene til den store popularitet gennem tiden er bl.a., at den fandt indpas
i forbindelse med at tilsmagning af snaps og anden sprut.

Sammenligning med enebær er nok heller ikke helt tilfældig, da enerbær jo er det,
der giver gin sin karakteristiske bitre smag. Angelica archangelica roden anvendes
ofte også som smagsgiver i gin sammen med enebær og til tider koriander.

Arten fjeld kvan, Angelica archangelica ssp. archangelica, findes vildtvoksende i Grønland og Island.

Anvendes aldrig ufortyndet på huden.

INCI: Angelica Archangelica Oil.
Ingredienser: Ren Angelica Archangelica olie

Olien har et naturligt indhold af: ligustilide, linolsyre.

Læs også Anvisninger ved brug af æteriske olier

Yderligere information

Mængde